Hlavní obsah

V Příboře na Novojičínsku našli postřeleného čápa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovníci Záchranné stanice pro volně žijící živočichy v Bartošovicích na Novojičínsku se starají o těžce zraněného čápa. Toho někdo ve čtvrtek postřelil v nedalekém Příboře. Jde o čápa, kterého místní lidé sledují několik let a říkají mu Příborníček. Hnízdí totiž v restauraci U Čápa, kde ho sleduje kamera.

Foto: Záchranná stanice Bartošovice, Právo

Zraněný čáp

Článek

Na hnízdo čáp dorazil 14. března a následně přiletěla i jeho partnerka. Bohužel, nyní je příborský čáp po operaci v péči bartošovické záchranné stanice a jeho zdravotní stav je vážný. Záchranná stanice na svém facebookovém profilu uvedla, že ve věci podá na policii trestní oznámení na neznámého pachatele.

Foto: Záchranná stanice Bartošovice

Čapí hnízdo na příborské restauraci U Čápa ještě se zdravým čápem a jeho partnerkou

Postřeleného čápa lidé našli ve čtvrtek nedaleko restaurace U Čápa. „Ještě téhož dne byl převezen k ošetření na veterinární kliniku v Ostravě-Porubě, kde absolvoval vyšetření, rentgen a následně byl operován.

Utrpěl tříštivou zlomeninu pažní kosti, která je součástí křídla. Jeho zranění způsobila střela, v těle čápa zůstal uvázlý brok. Má antibiotika a léky proti bolesti. Prognóza je ale nejistá, až nepříznivá,“ píší ochránci přírody na profilu stanice. Pták totiž odmítá potravu a je apatický.

Policie podá k případu více informací až v úterý.

Foto: Záchranná stanice Bartošovice

Rentgen zraněného čápa. V těle je vidět uvázlý brok

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám