Hlavní obsah

V Praze trvá bdělost, Vltava tam stoupá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hladina Vltavy v Praze během čtvrtka stoupala. Nadále zde platí první stupeň povodňové aktivity.

Foto: Petr Janiš, Právo

Zábrany u kobky na Rašínově nábřeží v Praze

Článek

Zatímco v 6 hodin ráno Malou Chuchlí protékalo 683 kubíků vody za sekundu, ve 14 hodin to bylo vlivem zvyšujícího se odtoku z Vltavské kaskády asi 735 metrů krychlových za sekundu, tedy o 52 kubíků silnější průtok.

Odpovídá to prvnímu stupni povodňové aktivity, který nařizuje bdělost, protože hladiny řek stoupají, ale voda se ještě nevylévá z břehů.

V Českém Krumlově jsou unavení. Povodně hrozí už od Vánoc

Domácí

Ve čtvrtek opět zasedl městský povodňový orgán a podle mluvčího magistrátu Víta Hofmana kolem poledne konstatoval setrvalý stav, platí tedy opatření vyhlášená ve středu.

Zavřené jsou náplavky, lodě musejí být v přístavech, většina přívozů nejezdí. Protipovodňové zábrany zahradily například kobky na Rašínově nábřeží.

Foto: Petr Janiš, Právo

Situace na Hořejším nábřeží

Botely jsou zavřené se dvěma výjimkami. „S ohledem na bezpečnost osob nebude platit ani výjimka pro provoz trvale ukotveného botelu Matylda, který má nástup z prostoru náplavky. Provoz bude umožněn pouze botelům Admirál a Albatros, které umožňují nástup mimo náplavku,“ shodl se městský povodňový štáb.

„Situace je podle všeho stabilizovaná a neměla by se zhoršovat,“ konstatoval ve čtvrtek primátor Bohuslav Svoboda (ODS).

FOTO: Povodně na Labi

Domácí

Povodňový stav ohlásilo 55 míst, ohrožení zůstává na Vltavě v Českém Krumlově

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám