Hlavní obsah

V pátek začínají omezení kvůli opravám na D1 u Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek a o víkendu začnou přípravy dlouho plánované opravy šestipruhového úseku dálnice D1 u Prahy mezi exity 15 (Všechromy) a 21 (Mirošovice), tedy mezi 16. a 21. kilometrem. Podle původních plánů se mělo opravovat již o prázdninách.

Foto: Právo

Opravovaný úsek D1 u Prahy

Článek

Omezení na 2+2 jízdní pruhy budou probíhat ve směru na Prahu v pátek po 14. hodině a potrvají do sobotního večera. Ve směru na Brno začnou v sobotu po 14. hodině a potrvají do nedělního večera.

„Letos dojde pouze k lokálním posunům jízdních pruhů v místech prací směrem ke krajnici, nebo naopak ke střednímu dělicímu pásu, aby byl vymezen bezpečný prostor pro pracovníky,“ řekl Právu mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Studecký. Práce budou pokračovat na jaře. Celková doba oprav je odhadována na 300 dní.

Během oprav se počítá s tím, že bude zachován režim dopravy 3+3 zúženými jízdními pruhy, k výraznějšímu omezení ale dojde dočasně při úpravách značení.

V Jaroměři začala stavba nového obchvatu

Ekonomika

V souvislosti s opravou mostu D1-018, který překlenuje silnici III/1016 mezi Kunicemi a Strančicemi, dojde rovněž k omezení provozu na této komunikaci III. třídy. Proti původně plánované úplné uzavírce se však bude pracovat za provozu. Ten bude řízen kyvadlově semafory v jednom jízdním pruhu od 2. října do 26. listopadu.

Poté, co nejnižší nabídku podala firma Metrostav Infrastructure, ale společnosti účast na veřejných zakázkách zakázal soud v souvislosti s korupční kauzou Rath, kdy zakázka byla ještě před podpisem, ŘSD muselo vybírat náhradníka. Zakázku nakonec získala společnost Eurovia CS za 388 milionů korun bez DPH.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám