Hlavní obsah

V Mariánských Lázních zůstane pošta se strmými schody. Ta bezbariérová se má zrušit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariánské Lázně

V Mariánských Lázních dosud měli dvě pošty. Jednu v centru poblíž kolonády a druhou v Ušovicích na druhé straně města, kde leží sídliště. Právě ta ušovická s bezbariérovým přístupem se má zavírat. Obyvatelé tak nyní budou muset dojíždět hromadnou dopravou přes město, a na ty méně pohyblivé ještě čeká překážka v podobě strmých schodů před hlavním vchodem.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Centrální pošta v Mariánských lázních

Článek

„Je to nešťastné,“ komentuje zavírání ušovické pošty pracovnice infocentra Petra. Popisuje, že v jižní části města bydlí hodně lidí, a mají tak výhodnější chodit na poštu tam než do centra. „Hlavně v zimě není úplně dobré, když důchodci musí vyjít kopec k budově a pak ještě schody,“ namítá. Malý kopec vedoucí k budově je totiž dlážděný kostkami, a v zimě tak může namrznout a působit problém s přístupností.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Z obou stran pošty je menší kopec osázený dlažebními kostkami

„Ušovickou poštu využívá hodně starých lidí, bývají tam kolikrát fronty,“ vyjadřuje se pětačtyřicetiletá Martina, která využívá služeb obou pošt, podle toho, jak se jí to hodí. Podobně jako Petra je toho názoru, že zavírání není vhodné řešení.

Protinázor přidává Hedvika, která bydlí v Mariánských Lázních od narození. Pracuje v obchodu s lázeňskými oplatkami, takže chodí pouze na centrální poštu. Kritizuje, že otevírací doba se změnila a kvůli tomu nemá čas tam čekat. „Mně se to prostě nehodí, nemůžu čekat dvě hodiny nebo hodinu a půl, jak oni mají tu obědovou pauzu. Nevím, kam to spěje,“ dodává. Jí osobně druhá pobočka chybět nebude a zavírání ji neovlivní.

Česká pošta: Když bude mít starosta argument, zrušíme jinou pobočku

Ekonomika

Rozdíl v otevíracích dobách obou pošt je jen o víkendu. Přes týden mají obě otevřeno dvakrát do šesti odpoledne a třikrát do čtyř s hodinu dlouhou obědovou pauzou. Centrální pošta má ještě otevřeno v sobotu dopoledne, zatímco ušovická ne.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ušovická pošta v Mariánských Lázních. Naproti ní se nachází domov pro seniory

Po Mariánských Lázních jezdí trolejbusy, takže všichni obyvatelé i bez auta se mohou dostat na poštu bez problémů. Jediným úskalím tedy zůstává bezbariérový přístup.

Pošta zveřejnila seznam rušených poboček

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám