Hlavní obsah

V Klatovech ruší tři poštovní pobočky ze čtyř. Nepřípustné, reagoval starosta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká pošta by měla v Klatovech, kde žije více než 21 tisíc lidí, zrušit tři pobočky ze čtyř. Podle tamního starosty Rudolfa Salvetra (ODS) jde o nepřípustnou změnu, proti níž se ostře ohradil. A místní obyvatelé změnu rovněž kritizují.

Foto: mapy.cz

Pobočka České pošty v Klatovech (ulice Maxima Gorkého), která se má rušit.

Článek

Podle zveřejněného seznamu přestanou fungovat pobočky v ulicích Pod Hůrkou a Maxima Gorkého a také v městské části Luby.

„Chápu, že musí dojít k nějakému ekonomickému ozdravení České pošty, ale v našem případě je to nezdůvodnitelný krok. Aby zůstala jenom jedna pobočka ze čtyř, je zkrátka nepřijatelné. V tomto duchu také formuluji své stanovisko generálnímu řediteli i ministru vnitra, kterým odešlu ještě dnes dopis,“ zdůraznil v pátek dopoledne Salvetr.

Doplnil, že kvůli této záležitosti se sejde také Sdružení měst a obcí Plzeňského kraje.

Nejvíce poboček pošta zruší v Moravskoslezském kraji, ubude jich 56

Ekonomika

Zpráva o chystaném rušení zaskočila rovněž obyvatele Klatov. Rozhořčená byla například podnikatelka Marie Haasová. „Vždyť by to byla úplná tragédie. Nedovedu si představit, že by všichni chodili na centrální pobočku, která je už teď přetížená,“ zlobila se.

Na poštu, konkrétně do ulice Maxima Gorkého, míří denně. Nejčastěji posílá balíky a doporučená psaní.

„Využívám tyhle služby dvacet let a jsem spokojená. U nás to funguje. A vím, že pracovníci toho mají opravdu hodně,“ řekla Haasová. Podle ní by měly ve městě zůstat alespoň dvě pobočky, ideálně ovšem všechny.

Podobný názor má ředitel tamějšího muzea Luboš Smolík.

„Už teď jsou na centrální pobočce dlouhé fronty. Proto raději chodím na Gorkého, kde vše vyřídím obratem. Zrušením se situace ještě zhorší. Není to rozhodně dobré rozhodnutí,“ podotkl. Dodal, že problémy by mohli mít například senioři.

Pošta zveřejnila seznam rušených poboček

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám