Hlavní obsah

V Hradci odstoupil náměstek primátora pro školství

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Náměstek královéhradeckého primátora pro oblast školství, sociálních věcí a životního prostředí Leoš Kučera v úterý rezignoval na svou funkci. K rezignaci jej před nedávnem vyzvaly strany ODS a TOP 09.

Článek

Kučera je bezpartijní a mandát zastupitele loni získal jako lídr uskupení Doma v Hradci. Tato středopravá formace se stala součástí koalice, kterou tvoří ještě ODS, TOP 09, Volba pro město a Hradecký demokratický klub.

Před tím působil jako ředitel hradeckého artkina Centrál, které každým rokem město dotuje. Stav jeho financí je špatný a to je, jak Kučera prohlásil, důvodem jeho odstoupení.

„Díky kumulaci dluhů z dřívějších období a po nevydařených personálních obměnách se kino ocitlo ve vážných existenčních potížích. Ačkoliv tento fakt nesouvisí přímo s výkonem mé funkce náměstka v mých gescích a nejsem v tomto ohledu ani ve střetu zájmů, je mojí morální povinností se pokusit v zájmu města tento jedinečný projekt v Hradci Králové udržet a připravit na případnou transformaci do jiného právního subjektu, vhodného pro podobný typ aktivit,“ vysvětlil Kučera, který odstupuje k 1. říjnu.

„Celá záležitost je nepříjemná, nicméně jiné řešení celé věci není v tuto chvíli přijatelné, a to napříč politickým spektrem,“ reagoval primátor Zdeněk Fink (Hradecký demokratický klub).

Podle jeho slov zůstane Kučerův post zatím neobsazen, k volbě nového náměstka by mělo dojít až na říjnovém zasedání zastupitelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám