Hlavní obsah

V Hostivici se volilo hojně. Lidi k tomu přiměla kauza Rath

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poměrně slušný zájem voličů o krajské volby pocítila středočeská Hostivice. V pátek před 18. hodinou někteří předsedové komisí tipovali, že se dostavila asi pětina voličů. Ti připouštěli, že je ovlivnila kauza exhejtmana za ČSSD Davida Ratha, který je v této obci doma. Ovšem ne jedním směrem.

Foto: Petr Horník, Právo

David Rath

Článek

„Přála bych si, aby kraj vedly strany z opačného pólu politického spektra než dnes,“ přiblížila Právu svou volbu Eva Fantová z Hostivice. Jiní podle svých slov volili proti bezmocnosti a bezohlednosti.

„Ratha tu nikdo příliš nemusel. Ale jaký je to nepoměr, když Dalíka nevzali do vazby a Rath v ní sedí pořád. Skoro bych mu přála, aby dostal milost od nového prezidenta,“ řekla Právu jedna z hostivických voliček, jméno si nechala pro sebe.

Obyvatelé Hostivice, která je městem hned za západními hranicemi Prahy, odmítají, že by na tom byli lépe proti jiným obcím. Stejně tak místostarosta Jiří Kučera (SNK).

Podle něj je v poskytnutých dotacích Hostivice z obcí jen těsně nad průměrem. „Na školu si město půjčilo, dostavbu dotoval kraj. Také zvýšení kapacity školky, opravy komunikací. Kašna byla ze soukromých peněz. Nemyslím, že by se investovalo do zbytečností,“ uvedl Kučera a dodal, že Hostivice byla zanedbaná.

Z výsledku krajských voleb pro město, které se díky satelitům v poslední době rozrostlo o tři tisíce zde trvale žijících lidí, obavy nemá. „Doufám, že se do zastupitelstva dostanou lidé, kteří budou měřit všem stejně,“ dodal Kučera.

Související témata:

Výběr článků

Načítám