Hlavní obsah

V centru Prahy se rozlévala vánoční rybí polévka

Praha

Pražští politici ve čtvrtek v poledne rozlévali lidem na Staroměstském náměstí a dalších místech metropole. Primátorka Adriana Krnáčová s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem se objevili na Staroměstském náměstí.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Pražská primátorka Adriana Krnáčová a předseda hnutí ANO Andrej Babiš rozlévali štědrodenní polévku.

Článek

Rozlévání rybí polévky je tradiční akcí pražského primátora. Zdaleka neplatí, že je určena především lidem bez domova, ze zvědavosti přicházejí ochutnat Pražané i turisté.

"Letos je pro Pražany na Staroměstském náměstí připraveno přibližně 3000 porcí, polévka je tradiční podle staré české receptury, použilo se 660 kilogramů surovin a polévka je dochucena karamelem," řekla zástupkyně pořadatelů Tereza Reitschlägerová.

Již před zahájením akce na Staroměstském náměstí se před stánky sešly desítky lidí. Vánoční atmosféru trhů narušila túrováním motorů skupina několika desítek motorkářů, která se přijela vyfotit u vánočního stromu.

Další polévka na Václavském náměstí

Městská část Praha 1 připravila vlastní akci na Václavském náměstí. K dispozici bylo 1300 porcí. "Polévka je vyrobena z několika desítek kusů kaprů, několika kilogramů zeleniny, především mrkve, celeru a petržele, cibule, zahuštěna bude moukou, ochucena máslem, smetanou a koňakem. V polévce samozřejmě nesmějí chybět lahodné krutony usmažené na pravém másle," popsala mluvčí Prahy 1 Veronika Blažková.

Polévku rozléval starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký (TOP 09)

Kromě centra města je rybí krém k dostání i ve Vršovicích, kde ho dnes vedení Prahy 10 rozdává od 12:30 u nákupního centra Eden.

Už v polovině prosince uspořádalo takovou akci na náměstí Jiřího z Poděbrad vedení Prahy 3 a polévka zdarma byla k dostání i ve Vysočanech, kde ji vedení radnice Prahy 9 rozdávalo 23. prosince.

Anketa

Jíte na Štědrý den rybí polévku?
ano
50,1 %
ne
49,9 %
Celkem hlasovalo 1288 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám