Hlavní obsah

V Brně na víc než rok uzavřeli Zábrdovickou ulici. Autobusy nabraly zpoždění 45 minut

Právo, miš
Brno

Dělníci v pondělí na 15 měsíců uzavřeli Zábrdovickou ulici v Brně, včetně tamějšího mostu, přes který denně jezdí desetitisíce řidičů a cestujících MHD.

Foto: Mapy.cz

Rekonstruovaný úsek Zábrdovické ulice v Brně

Článek

„Přirovnal bych dopravu intenzitou k veletržnímu dni, což se ale dalo očekávat. Auta stála v kolonách, popojíždělo se stejně jako jindy, jen to trvalo o něco déle. Na některých místech jsme museli provoz usměrňovat. Například na velkém městském okruhu v úseku Tomkovo náměstí a Rokytova,“ sdělil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Zábrdovická slouží jako klíčová dopravní spojka pro lidi z východních městských částí s centrem Brna. Po dobu oprav musí motoristé z Líšně či Vinohrad ulici objíždět přes ulice Hladíkova, Ostravská, Otakara Ševčíka, Gajdošova, Karlova a Provazníkova.

Foto: Michal Šťastný, Právo

V Brně dnes začala na více než rok uzavírka Zábrdovického most

Dále se počítá s využitím dalších tras přes Koliště, ulice Milady Horákové a Merhautovu. Uzavírka začíná od křižovatky s ulicí Cejl až po Vojenskou nemocnici. Na stavebních úpravách, jež vyjdou na bezmála 200 miliónů korun, se podílí dopravní podnik i teplárny.

Zpoždění nabírají i trolejbusy

Komplikacím se nevyhnuli ani cestující MHD. Přestupní uzel Stará osada se přesunul do Juliánova a kvůli uzavírce nabíraly linky MHD zpoždění. „V ranní špičce měly největší problémy okružní autobusové linky 44 a 84, které měly zpoždění až 45 minut. Zpožděné byly i trolejbusové linky 25 a 26 a autobusy, které přijíždějí z Líšně. Po 9.00 hodině se situace zklidnila,“ uvedla mluvčí brněnského dopravní podniku Hana Tomaštíková.

Foto: Michal Šťastný, Právo

V Brně dnes začala na více než rok uzavírka Zábrdovického most

Po dokončení rekonstrukce má Zábrdovická v příštích letech sloužit jako objízdná trasa při stavbě dalšího úseku velkého městského okruhu v úseku Tomkovo náměstí–Rokytova.

Reklama

Výběr článků

Načítám