Hlavní obsah

Útočícího srnce zabil holýma rukama

Novinky, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KROMĚŘÍŽ

Nečekaně skončila cesta za proutím na tradiční velikonoční pomlázku pro tři hochy ve věku 12 až 14 let z Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku. Kousíček za městem je v mlází napadl statný srnec. Když se rozlícenému zvířeti nemohli hoši ubránit, jeden z nich stačil utéci k silnici a zastavit projíždějící auto. Šofér si potom se zvířetem poradil holýma rukama.

Foto: Aleš Plevka

Prostor náměstí Přátelství zaplnilo několik stovek příbuzných a kamarádů

Článek

"Událost se stala v sobotu. Měl jsem zrovna službu a případ si pamatuji, protože co zde sloužím, a je to už dvacet let, nic takového jsem ještě nezaznamenal," řekl v pondělí operační důstojník kroměřížské policie Jaromír Mach.

Srnec se nezalekl ani muže

Hoši zamířili mezi keře za výpadovkou z Bystřice směrem na Valašské Meziříčí. V místech nazývaných Sviňský důl je nejdříve vyrušilo dupání a frkot, ihned nato vyběhl srnec. Zatímco jeden z hochů utíkal k silnici, ostatní dva srnec napadl parožím.

"Řidič automobilu, který na silnici zastavil, se snažil srnce odehnat, ten se ale nedal. Mezi řidičem a zvířetem pak došlo k potyčce, při níž se muži podařilo srnce uškrtit. Jeden z hochů utrpěl lehké zranění, druhý byl s podezřením na vnitřní zranění přepraven vrtulníkem do nemocnice v Brně," informoval Mach.

Zvíře vzteklinu nemělo

Podle policejního zdroje experti okamžitě provedli u usmrceného srnce zkoušku na přítomnost vztekliny s negativním výsledkem.

"Něco podobného jsem snad ještě neslyšel. Srnec má vždy snahu se vyhnout, utéci. Útočil by spíše v okamžiku, kdy se cítí být zatlačen do kouta a snažil by se prorazit z nějakého obklíčení. Jiná situace může nastat, jestli je již rozběhnutý, to pak drží svou dráhu, ať už vnímá překážku nebo ne, o tom by mohl mluvit nejeden řidič auta, na silnicích se to stává docela často," uvedl inspektor pro nákazy Okresní veterinární správy ve Zlíně Petr Jínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám