Hlavní obsah

Úraz z motokrosu vydával pojišťovně za pád z kola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z běžných životních a úrazových pojistek jsou vyloučeny rizikové sporty. Někteří lidé se ale na zraněních, s jejichž možností u rizikových aktivit víceméně počítají předem, i tak snaží finančně zahojit.

Foto: Envato

Motokrosový závodník. Ilustrační foto.

Článek

„Bylo tomu tak v případu klienta, který jezdil motokrosové závody. Uzavřel rizikové životní pojištění,“ vylíčili likvidátoři Generali České pojišťovny.

Přestože tento typ pojistky výslovně vylučuje krytí u zranění mimo jiné z motokrosu, muž do pojišťovny s odstupem dvou měsíců nahlásil dvě pojistné události v úhrnu za 155 tisíc korun. V obou případech se přitom jejich vznik shodoval s termíny motokrosových závodů.

„Poranění nejdříve pravého a poté levého ramene se však podle hlášení pojistné události mělo stát při pádu z kola,“ konstatovali likvidátoři.

Začali proto prověřovat zdravotní dokumentaci. Do té už klient uvedl, že šlo alespoň u jednoho zranění o následek pádu z motocyklu. Kvůli opakovaným komplikacím navíc podstoupil operaci.

Co si ohlídat u cestovního pojištění

Finance

„Při snaze o osobní setkání se kontaktu vyhýbal a na písemné dotazy reagoval vyhýbavě a stručně,“ shrnuli likvidátoři.

Následným šetřením a poskytnutím informací od dalších pojišťoven se ukázalo, že klient v předchozích deseti letech utrpěl jedenáct rozličných úrazů a operací různých končetin a částí těla. Plnění po dvojici nahlášených pojistných událostí tudíž nakonec bylo odmítnuto z důvodu zatajení předchozích zranění a operací.

Speciální pojistky s příplatkem

Pojišťovny ovšem mají spe­ciální pojistky i pro hobby motokrosové jezdce. V diskusích na portálu Motorkáři.cz uživatelé nejčastěji zmiňují pojišťovny Uniqa, Kooperativa a ČSOB.

Například Uniqa je má zahrnuté v motoristických a leteckých sportech pod skupinou rizikových aktivit, jako je dále třeba létání balonem, lov ryb harpunou či lov zvěře se zbraněmi.

Taková pojistka je dražší. Na týden stojí kolem 330 korun s limitem plnění do 1,5 milionu korun u trvalých následků.

Série zranění při motokrosu na Bruntálsku, zasahovat musel i vrtulník

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám