Hlavní obsah

Uprchlíci zadržení v dodávce na Domažlicku skončili v detenčním zařízení

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednadvacet z šestadvaceti cizinců, které ve čtvrtek policie objevila v dodávce v Poběžovicích na Domažlicku, bylo převezeno do detenčního zařízení v Bělé Jezové. Zbývající pětice je nadále prověřována cizineckou policií v Plzni. Oznámila to mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zadržela 21. dubna v Poběžovicích 26 migrantůVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Provedením porovnání otisků prstů v policejních databázích vyšlo najevo, že všechny osoby převezené do Bělé Jezové jsou již registrované v jiném členském státě Evropské unie (Maďarsko a Bulharsko) a jedná se o tzv. dublinské případy. U zbylých pěti osob stále ještě probíhá prověřování, zda se jedná o stejné případy,” uvedla Rendlová.

Foto: Novinky

Bílou dodávku Peugeot Boxer s migranty policisté zadrželi v Poběžovicích na Domažlicku

Patnáct zadržených mělo platné afghánské cestovní pasy, ostatní tvrdili, že cestovní doklady nemají.

Foto: Mapy.cz

Poběžovice

„Při výsleších prostřednictvím tlumočníka bylo potvrzeno, že dva cizinci ze zbylých jedenácti bez cestovního dokladu jsou pákistánské státní příslušnosti,” dodala Rendlová.

Po řidiči i spolujezdci policie pátrá

Ve skupině bylo pět mužů a dvě rodiny. Sedmičlennou tvoří muž se ženou a pět dětí, druhá má 14 členů a tvoří ji „rozvětvené příbuzenstvo” tvořené trojicí žen, třemi muži a osmi dětmi.

Foto: Novinky

Dodávka má bulharskou registrační značku.

Rendlová dodala, že dva muži při výslechu uvedli, že jsou mladiství, což se však ukázalo jako lživé.

BEZ KOMENTÁŘE: Uprchlíci zadržení v Poběžovicích na DomažlickuVideo: Prima FTV

Policie nadále pátrá po řidiči a spolujezdci bulharské dodávky, která běžence převážela, jimž se podařilo uprchnout. [celá zpráva]

Výběr článků

Načítám