Hlavní obsah

Udělám už pár kroků, popsal Zeman zlepšující se zdraví

Jan Menšík, Novinky, Jan Menšík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zdraví prezidenta Miloše Zemana se podle jeho nedělního vyjádření zlepšuje. V poslední době se prý snaží chodit a s oporou už ujde několik kroků. Na vozíku však dál zůstává.

Foto: Twitter

Miloš Zeman v nemocnici (snímek ze 17. listopadu 2021)

Článek

„Začal jsem chodit s pomocí hole a s pomocí jednoho bodyaguarda. Hůl mám v levé ruce a bodyguard mě drží za pravou ruku,” řekl prezident v nedělním rozhovoru pro Frekvenci 1 na dotaz, jakému se nyní těší zdraví.

Už prý udělá několik kroků a „je tím potěšen”. Na vozíku, na němž se pohybuje kvůli špatné citlivosti nohou způsobené neuropatií, však bude i nadále.

Neuvěřitelný amatérismus, komentoval Zeman Farského cestu do USA

Domácí

Zeman byl na podzim více než měsíc hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici kvůli vážným zdravotním obtížím. Následně byl propuštěn do domácího léčení, pečují o něj na zámku v Lánech.

„Dostávám umělou výživu žaludeční sondou a myslím si, že mi to pomáhá,” dodal prezident.

Zeman jako důvod hospitalizace uvádí, že dlouhodobě trpí nechutenstvím. Člen jeho lékařského konzilia Pavel Pafko dříve uvedl, že hlava státu má chronické jaterní onemocnění.

Prezident loni v prosinci řekl, že již měsíc nepije alkohol a nekouří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám