Hlavní obsah

Udělali jste z nás pitomce, voliči vám Olomouc spočítají, vzkázal Babiš ČSSD

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z odsunutí vítězného ANO z vedení radnice v Olomouci si těžkou hlavu nedělám. A za dva roky, až budou krajské volby, vám voliči vystaví účet. S takovým vzkazem hlavně pro premiéra a předsedu soc. dem. Bohuslava Sobotku přišel v pondělí lídr ANO Andrej Babiš.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Předseda hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš

Článek

„Udělali z nás pitomce, ale kvůli Olomouci nebrečím. Chtěli jsme udělat prověrku všech smluv, ale strany, které se dlouhodobě znají, se raději dohodly za šest minut. A to jsme ČSSD nabízeli primátora. Soc. dem. koalicí s ODS, lidovci a TOP 09 podepsala smrtelný pakt a voliči jim to za dva roky v krajských volbách vrátí,“ řekl Právu Babiš.

Roztržka mezi Sobotkou a Babišem však vznikla nejen kvůli nedělnímu odstavení vítězného ANO v Olomouci, ale i kvůli rozhovoru lídra ANO pro pondělní Právo, ve kterém vyloučil, že by babišovci šli do holportu se soc. dem. v Ostravě či Brně. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

ČSSD je v Praze menší zlo, míní Babiš

„Překvapilo mě vyjádření Andreje Babiše, který nechce uzavírat koalice se soc. dem. v Brně a v Ostravě. Není to příliš prozíravé,“ řekl Právu Sobotka.

Podle Babiše ANO nemá problém být v opozici. „Každý občan Olomouce ale ví, že ČSSD ovládá Tesařík a ODS Langer,“ doplnil s tím, že situace v Olomouci neovlivní vytváření koalic se soc. dem. jinde po ČR.

„Přistupujeme k tomu diferencovaně, plošně to nejde. Určitě nemáme problém s ČSSD v Českých Budějovicích, Praha je problém celkově, ale z hlediska namočení v minulosti je ČSSD menší zlo,“ dodal Babiš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám