Hlavní obsah

U Rozvadova začne několikatýdenní oprava dálnice D5

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozvadov

S komplikacemi musejí počítat hned po Velikonocích řidiči na dálnici D5 u Rozvadova. Mezi 136. a 144. kilometrem dojde na opravy povrchu, práce začnou 2. dubna a potrvají až do poloviny června. Provoz v obou směrech zůstane po celou dobu zachovaný, ale počítá se s variabilním svedením dopravy jen do dvou jízdních pruhů.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Současný povrch dálnice už je na konci své životnosti a na některých místech se jeho stav dá považovat za havarijní,“ upozornil Adam Koloušek, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic. „I po provedených lokálních opravách vozovka vykazuje řadu závad,“ dodal.

„Hlavním cílem opravy tak bude výměna stávajícího cementobetonového krytu vozovky. Součástí prací je také například výměna odvodňovacích žlabů, výměna a doplnění svodidel na krajnici i na přejezdech ve středovém dělicím pásu, obnova oplocení, oprava propustků, mostů,“ vysvětlil Koloušek.

Podle něj akce vyjde na téměř 340 milionů korun.

Opravuje se letitý most na D1, jeho pohyb hlídají čidla

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám