Hlavní obsah

U lidovců vznikl Nový kvas, kritizuje vedení

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrodit KDU-ČSL chce skupina lidovců, která založila uvnitř strany hnutí Nový kvas. Před časem vydala výzvu, která volá po obnovení vnitrostranické demokracie. "Ta byla ořezána bývalým vedením strany," řekl v pondělí Právu člen předsednictva pražské KDU-ČSL Jaroslav Orel.

Článek

Kritika byla podle něj namířena proti vedení strany v čele s Miroslavem Kalouskem, které nechtělo diskutovat o politice strany s členskou základnou. "Souhrou náhod se to ale pohnulo, takže byl náš záměr částečně splněn," poznamenal Orel v narážce na sérii rezignací.

Podle televize Prima stoupenci Nového kvasu shánějí podporu a chtějí vystoupit na prosincovém mimořádném sjezdu. Podle Orla se pod prohlášení podepsali členové z celé republiky, nikoli jen z pražské organizace, která vždy platila za opozici vůči Kalouskovi.

Podle šéfa Jana Kasala nejde o nic mimořádného: "Uvnitř KDUČSL je dostatečný prostor proto, abychom vedli vnitřní seriózní diskusi i mimo nějaká hnutí."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám