Hlavní obsah

Trať u Kralup nad Vltavou je po havárii vlaku znovu průjezdná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kralupy nad Vltavou

Trať u Kralup nad Vltavou je po uzavření kvůli středeční havárii nákladního vlaku znovu průjezdná, zatím po jedné koleji. Uzavírka trvala přes 30 hodin. Plné obnovení provozu očekává Správa železnic v noci z pátku na sobotu, řekl ČTK mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Foto: Správa železnic

Na trati vykolejil nákladní vlak.

Článek

V noci bylo třeba vyprostit vykolejené vagony včetně jednoho převráceného. Dnes dopoledne pokračovala oprava kolejí, kterou mírně zdrželo i deštivé počasí. Vlaky úsekem projíždějí kvůli pracím na druhé koleji omezenou rychlostí.

Vlak vykolejil ve středu brzy ráno mezi Kralupy a Libčicemi nad Vltavou. Podle Českých drah šlo o soupravu jiného dopravce. Nikdo se nezranil. Škoda dosáhla čtyř milionů korun. Příčiny a okolnosti nehody vyšetřuje Drážní inspekce. Dopravní omezení se dotklo desítek spojů, mezinárodní vlaky jezdily odklonem.

U Kralup vykolejil vlak, provoz na trati je přerušen

Krimi

V úseku Praha-Holešovice - Kralupy nad Vltavou byla zavedena náhradní autobusová doprava, během odpoledne se provoz postupně vrací k časům podle jízdního řádu. Mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová ČTK po 15:00 řekla, že vlaky mohou mít zpoždění okolo deseti minut.

Nové zabezpečení bude na celé železnici. Ale až za 19 let

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám