Hlavní obsah

U Kralup vykolejil vlak, provoz na trati je přerušen

Novinky, ČTK, aš, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kralupy nad Vltavou
Aktualizováno

Nákladní vlak vykolejil ve středu ráno u Kralup nad Vltavou. Provoz na trati je zastaven. Omezení se dotkne desítek spojů včetně mezinárodních, uvedly na svém webu České dráhy (ČD). Nikdo nebyl zraněn. Správa železnic očekává omezení provozu patrně až do večerních hodin.

Foto: Správa železnic

Vykolejený nákladní vlak

Článek

Nehoda se stala kolem 5:00 v úseku mezi Kralupy a Libčicemi nad Vltavou. Podle ČD vykolejil vlak jiného dopravce. „Probíhá vyšetřování nehody, odstraňování následků,” uvedly dráhy. Zajišťují náhradní autobusovou dopravu.

Vykolejily tři vozy nákladního vlaku.

Foto: Správa železnic

Vykolejený nákladní vlak

Podle mluvčí Správy železnic Radky Pistoriusové bude rozsah poškození trati možné přesně určit až po ukončení vyšetřování a odstranění vykolejených vozů.

„V tuto chvíli můžeme říci jediné, že víme, že není poškozené trakční vedení,” řekla ráno Pistoriusová. Její kolega Dušan Gavenda později doplnil, že provoz bude omezen pravděpodobně do večerních hodin. Jasněji by mělo být během odpoledne.

Tři mrtví při srážce vlaků u Domažlic. Zahynuli oba strojvedoucí a pasažérka

Krimi

Po poničené trati jezdí mimo jiné rychlíky z Prahy do Ústí nad Labem a Děčína i mezinárodní expresy pokračující dále do Drážďan a Berlína. Ty jsou vedeny odklonovou trasou přes Lysou nad Labem. Pro ostatní spoje je zavedena náhradní autobusová doprava.

Do řek na Ústecku unikla neznámá látka, zasahují tam hasiči

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám