Hlavní obsah

Topolánek: Nové kandidáty na eurokomisaře nemám

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šéf ODS Mirek Topolánek potvrdil Právu, že se ve středu setkal s lídrem ČSSD Jiřím Paroubkem a jednali spolu o obsazení postu eurokomisaře. Odmítl přitom, že by na schůzku přišel s novými personálními návrhy. ODS prosazuje nominaci Alexandra Vondry, ČSSD chce, aby jím zůstal Vladimíra Špidla.

Foto: Petr Horník, Právo

Alexandr Vondra a Mirek Topolánek

Článek

„Žádná nová jména jsem neuváděl. Je to lež,“ sdělil Topolánek ve čtvrtek na dotaz Práva, zda nabídl na schůzce s Paroubkem nominaci ministrů Štefana Füleho a Miroslavy Kopicové. ODS tak nadále prosazuje na post eurkomisaře exministra Alexandra Vondru, ČSSD trvá na Vladimíru Špidlovi. Jako první o schůzce informoval server aktualne.cz.

Politici dvou nejsilnějších stran mají přitom čas pouze do konce tohoto týdne, aby se dohodli na tom, koho do funkce eurokomisaře usadit. V pondělí by už totiž měla rozhodnout o tom, kdo na příštích pět let zasedne za Česko v Bruselu, vláda Jana Fischera.

Pokud se politici nedohodnou, kabinet si vybere kandidáta sám. Již v minulých dnech se začalo jako o Vladimírovi Dlouhém jako o možném kadidátovi premiéra Fischera.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám