Hlavní obsah

Topolánek nepozve Špidlu na sjezd

Novinky, kab, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Premiér Vladimír Špidla ani předseda US-DEU Petr Mareš nejsou vítáni na republikovém kongresu ODS v Luhačovicích na konci listopadu. Občanští demokraté se zaměřili spíše na zahraniční hosty stran ideově či programově blízkých ODS.

Foto: Opera Žatec

Z natáčení filmu.

Článek

"Zcela evidentně nebudeme zvát Vladimíra Špidlu, protože není ze strany programově blízké. Recipročně zveme předsedu KDU-ČSL, myslím si, že tato obnovená tradice není špatná. Z parlamentních stran již fakticky zbývá pouze US-DEU, a ta nás zásadně na svá jednání a konference nezve. Necítíme potřebu zvát ani je," prohlásil na tiskové konferenci v Ostravě předseda strany Mirek Topolánek.

Občanští demokraté se zaměřili spíše na zahraniční hosty stran ideově či programově blízkých ODS. Topolánek naznačil, že půjde především o politiky zemí, které mají spolu s ČR vstoupit do Evropské unie. "Kongres by měl být o našem místě na evropské politické scéně," uvedl Topolánek.

Kongres s mottem Modrá šance 2003 se má podle Topolánka zabývat volbami do Evropského parlamentu, ale i Senátu či krajů. "Sami si potřebujeme vydiskutovat, s čím půjdeme do voleb v příštím roce a jaká bude naše programová náplň v kampani," řekl. Na kongresu nemá chybět ani "vystavení účtu vládě" za uplynulý rok a půl. "Nedá se hovořit o účtu, protože tam to je zaseklá sekyra," opravil své původní tvrzení Topolánek.

Reklama

Výběr článků

Načítám