Hlavní obsah

Topolánek: jestli ratifikovat euroústavu, tak za dlouho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiér Jiří Paroubek a šéf ODS Mirek Topolánek v neděli v Otázkách ČT diskutovali o euroústavě, volebních preferencích i o našem zdravotnictví. Na dotaz, zda má pokračovat ratifikace euroústavy, Topolánek řekl: "Jestli ano, tak za dlouho."

Článek

Jiří Paroubek řekl, že referendum k euroústavě by se mělo konat při volbách do Poslanecké sněmovny. Pokud by se pořádalo samostatně, bude to podle Paroubka stát 800 miliónů korun, při volbách jen 200 miliónů.

Topolánek zopakoval svůj názor, že euroústava je mrtvá a dodal, že nehrozí rozpad EU. Problémy unie vidí jako její "novou šanci". Na dotaz, zda má pokračovat ratifikace euroústavy, řekl: "Jestli ano, tak za dlouho."

Koncepce zdravotnictví ministryně Emmerové, která odmítá zvyšovat spoluúčast pacienta, se Paroubkovi vcelku zamlouvá a Emmerovou určitě neodvolá. Zdůraznil, že naše zdravotnictví se od roku 1989 zlepšilo a průměrný věk Čechů se prodlužuje.     

K problémům zdravotnictví Topolánek řekl, že náš systém je plýtvavý a neudržitelný a nemožnost koupit si legálně nadstandartní péči prý vede ke korupci. Šéf ODS také tvrdil, že většina lidí u nás akceptuje, že si budou platit např. acylpyrin a jiné "banální záležitosti". Premiér souhlasil tím, že se ve zdravotnictví plýtvá.

Topolánek také popřel, že schůzce s ČSSD ohledně euroústavy brání tenisový turnaj prezidenta Klause. Zdůraznil, že ODS je sebevědomá strana, která nemusí souhlasit s termínem, který navrhne ČSSD.

Reklama

Výběr článků

Načítám