Hlavní obsah

Těžký sníh láme stromy a komplikuje dopravu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sněhová nadílka v úterý znovu komplikuje dopravu. V některých oblastech hrozí tvorba náledí a sněhové jazyky, jinde láme těžký sníh stromy. Srážky by se v úterý měly vyskytovat spíše ojediněle, vydatně sněžit by znovu mělo ve středu.

Článek

Silnice nižších tříd ve Středočeském kraji většinou pokrývá ujetý nebo rozbředlý sníh. Komunikace první třídy, rychlostní silnice a dálnice jsou po chemickém ošetření převážně mokré.  V Praze leží podle informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) 10 centimetrů.

Na vedlejších silnicích na jihu Čech leží ujetá vrstva zledovatělého sněhu krytá posypem, na hlavních tazích po chemickém ošetření zbytky břečky.

V Karlovarském kraji leží nejvíce sněhu ve vyšších polohách Krušných hor, kde ho spadlo přes 30 centimetrů. Na většině tamních komunikací druhé a třetí třídy leží ujetá či rozbředlá vrstva sněhu. Vzhledem k poklesu teplot se také může místy vytvářet náledí.

Na silnicích v Krkonoších se kvůli nárazovému větru mohou tvořit sněhové jazyky. Na Rychnovsku hrozí náledí. Ráno slabě sněžilo jen v Krkonoších a Orlických horách.

Těžký sníh, který během minulých dní v Plzeňském kraji napadl, láme nyní na řadě míst kraje stromy. Kmeny padají na silnice a komplikují na některých místech dopravu. Na Rokycansku silničáři spíše preventivně uzavřeli lokální silnici mezi Smědčicemi a Litohlavy.

Silnice první třídy v Ústeckém kraji jsou ráno většinou mokré, na ostatních může dopravu komplikovat rozbředlý sníh nebo ujetá vrstva sněhu. Dálnice D8 je mokrá, od 64. kilometru se kvůli mlze zhoršila viditelnost.

Na silnicích v kraji Vysočina leží ujetý nebo rozbředlý sníh. Podle krajských silničářů jsou všechny úseky sjízdné, ale s velkou opatrností. V noci na úterý vázly na některých úsecích kamiony.

Vozovky první třídy jsou ve Zlínském kraji většinou mokré po chemickém ošetření, komunikace nižších tříd pokrývá rozbředlý či zledovatělý sníh krytý posypem. Na menších cestách Valašska leží ujetá vrstva sněhu od pěti do deseti centimetrů.

Silnice v Moravskoslezském kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Vozovky prvních tříd jsou po chemickém ošetření většinou mokré nebo na nich leží zbytky rozbředlého sněhu, který může v některých místech namrzat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám