Hlavní obsah

Tendr na policejní Škody Kodiaq byl bez pochybení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Antimonopolní úřad prověřil soutěž na dodávku nových policejních vozů Škoda Kodiaq a neshledal pochybení. Podmínky soutěže na dodávku 289 aut v ceně 453 milionů korun kritizovala organizace Kverulant. Podle ní byly podmínky nastaveny na míru jedinému zájemci – firmě Škoda Auto.

Foto: Pavel Jaňurek

Policejní kodiaq při zkouškách v terénu

Článek

„Úřad neshledal důvody pro zahájení správního řízení o přestupku,“ napsal redakci Práva mluvčí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Martin Švanda. Úřad se na základě podnětu zabýval délkou lhůty pro podání nabídek a možným diskriminačním charakterem požadovaných referenčních zakázek.

Vozy Škoda Kodiaq se speciální výbavou budou sloužit pořádkové a dopravní policii. Ministerstvo vnitra získalo peníze na nákup nových SUV vozů z Evropské unie.

„Lhůta pro podání nabídek podle zjištění Úřadu odpovídala zákonu a navíc byla prodloužena,“ vysvětlil závěry zkoumání Švanda a dodal, že dodavatelé věděli o zakázkách s předstihem a měli možnost se na zadávací řízení připravit.

Jako diskriminační se podle organizace Kverulant jevila klíčová podmínka zadávacího řízení, a sice požadavek na prokázání technické kvalifikace dodavatele. Firmy, které se o zakázku mohly ucházet, měly poskytnout referenční zakázky na dodání vozidel přestavěných pro potřeby integrovaného záchranného systému.

„Úřad nezískal důvodnou pochybnost, že by požadavek na prokázání splnění technické kvalifikace měl diskriminační efekt a že by předmětné zadávací podmínky byly stanoveny nedůvodně a nepřiměřeně,“ uvedl v odůvodnění mluvčí Švanda.

Vnitro rozjede velkou vládní plakátovou kampaň za 40 milionů. Potrvá celý rok až do voleb

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám