Hlavní obsah

Teď už jen chybí, aby Rath spáchal ve vězení sebevraždu, řekl Huml

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Člen poslaneckého klubu ČSSD Stanislav Huml v úterý stejně jako David Rath zkritizoval některé postupy státních orgánů v Rathově kauze a uvedl, že stát překračuje základní lidská práva a svobody. „Teď už jen chybí, aby kolega Rath, ač evidentně zdráv, statečně se tady vyjadřující mezi námi - a věřím, že je to velmi těžká pozice - spáchal ve vazbě sebevraždu,“ řekl Huml.

Podle Humla teď už jen chybí, aby Rath spáchal sebevražduVideo: Novinky

 
Článek

Huml během svého vystoupení před poslanci zkritizoval některé záležitosti kolem zadržení Davida Ratha. Podle něj například není přípustné, aby Rath strávil dva týdny ve vazbě, aniž by Sněmovna rozhodla o jeho vydání trestnímu stíhání.

Poslanec uvedl, že se stát v mnoha ohledech dopouští pošlapávání základních lidských práv a svobod. Vadí mu například odposlouchání zákonodárců. Navrhl proto, aby štěnici dostal i premiér Petr Nečas. „Ať slyšíme, co si povídá se slečnou Nagyovou,“ uvedl na adresu jeho poradkyně.

Přestože Huml ve svém projevu vyjádřil souhlas s některými skutečnostmi, kterými argumentoval Rath, ujistil, že bude hlasovat pro jeho vydání.

David Rath vystoupil v úterý ve Sněmovně před poslanci. Ve svém zhruba hodinovém projevu odmítl, že by přijal úplatek, a označil se za oběť politických tlaků. Uvedl, že se v jeho případě může jednat o politický proces.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám