Hlavní obsah

Tečka, čárka. Lang z ANO ve Sněmovně vyslal signál v morseovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanec ANO Hubert Lang (ANO) pronesl část svého středečního vystoupení ve Sněmovně k vyslovení nedůvěry vládě v Morseově abecedě. Předsedající Jan Skopeček (ODS) pak nabádal zákonodárce k zachování důstojnosti.

Morseovka Video: PSP.CZ

 
Článek

Lang nejprve uvedl, že zaznamenal, že ve Sněmovně někdo zpíval. Rozhodl se proto, jak řekl, vyslat koaliční vládě Petra Fialy (ODS) „jasný signál“ v Morseově abecedě. „Myslím si, že na úřadu vlády to pan premiér určitě zachytí, a když opravdu pochopí, že je to špatně, co se tady děje, tak třeba sám podá demisi, a tím pádem tady nemusíme být a bude to vyřešeno,“ podotkl opoziční poslanec.

Následně se Langův projev chvíli skládal ze střídání slov „tečka“ a „čárka“. „Vládo pětikoalice a pane premiére Fialo, prosím, pro dobro České republiky, odstupte. Děkuji,“ tlumočil následně poslanec tuto řeč.

Místopředseda Sněmovny Skopeček pak zákonodárce žádal, aby se snažili zachovávat důstojnost. „Tři vykřičníky, pane poslanče,“ dodal.

Označení zpívající poslanec si vysloužil někdejší zákonodárce TOP 09 Daniel Korte. Rozruch způsobil před 12 lety na schůzi, kdy Sněmovna jednala o vyslovení nedůvěry vládě tehdejšího premiéra ODS Petra Nečase. Korte při hlasování slova „proti návrhu“ zazpíval. Později své jednání obhajoval tím, že artikuloval zřetelně a nikde v jednacím řádu není uvedeno, že by poslanec nesměl svůj názor zazpívat.

Anketa

Ovládáte Morseovu abecedu?
Ano, výborně
12,9 %
Něco bych dohromady dal/dala
46,7 %
Vůbec ne
40,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2128 čtenářů.

ON-LINE: Fiala: Když ministři mluví, pláčete, když nemluví, stěžujete si

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám