Hlavní obsah

SZPI varuje před šarží doplňku Křemelina. Může škodit zdraví

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila v tržní síti nebezpečnou šarži doplňku stravy Křemelina v třísetgramovém balení, která měla vyšší obsah hliníku a olova. Potravina tak může škodit zdraví.

Foto: web SZPI, Novinky

Doplněk stravy Křemelina

Článek

Inspektoři nevyhovující vzorek odebrali v provozovně společnosti CITY Star v Hradci Králové, uvedl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. Více zde.

„Laboratorní rozbor potvrdil v potravině přítomnost hliníku v množství 11598 miligramů na kilogram. Vzhledem k tomu, že obsah hliníku ve výrobku při doporučeném denním dávkování mnohonásobně překračuje maximální tolerovatelnou dávku hliníku pro dospělého člověka, je to potravina škodlivá pro lidské zdraví. Rozbor dále potvrdil přítomnost olova v množství 4,8 miligramu na kilogram. Maximální množství jsou tři miligramy," sdělil Kopřiva.

Kvůli pesticidu výrobce stahuje mléčný dezert Kunín Pohár

Ekonomika

Doplněk stravy má datum minimální trvanlivosti do května 2022. Distributorem je pražská společnost CITY Star. Podle informací poskytnutých distributorem potravinu nabízel i e-shop foxylife.cz.

Inspekce doporučuje všem spotřebitelům, kteří mají uvedenou šarži potraviny doma, aby ji nekonzumovali. S kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení pokuty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám