Hlavní obsah

Švejnar zvažuje kandidaturu do Senátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Kandidát na prezidenta Jan Švejnar zvažuje nabídku ucházet se o křeslo v Senátu. Přišla podle něj z více stran. Rozhodne se v řádu týdnů. Frekvenci 1 v pondělí řekl, že by kandidoval jako nezávislý.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jan Švejnar

Článek

"Ta moje hodnota je v tom, že jsem si udržel nezávislost a rád bych si ji udržel i do budoucna," řekl Švejnar.

O kandidatuře s ním už mluvili nezávislí senátoři a také předsedové ČSSD a SZ Jiří Paroubek a Martin Bursík, uvedl Švejnar.

Nyní je v Česku i se svou ženou a s přestávkami bude v rodné zemi většinu času trávit až do prázdnin. Švejnar už po pro něj neúspěšné volbě prezidenta avizoval, že by se rád v ČR více angažoval. Spekulovalo se i o tom, že by šel do vlády za zelené. Z toho ale sešlo.

Švejnar se v rozhovoru také opřel do současné hlavy státu Václava Klause. Řekl, že by měl více vysvětlit kauzu kolem údajné milenky, s níž přišel bulvární deník.

Reklama

Související témata:

Související články

Podle STEM si lidé přejí na Hrad Švejnara

Podle výsledku bleskového průzkumu STEM pro ČSSD by si lidé přáli za prezidenta Jana Švejnara. Vyslovilo se pro něj 55 procent respondentů, pro Václava Klause...

Prezidentem byl znovu zvolen Václav Klaus

Prezidentem České republiky byl podle oficiálních výsledků zvolen Václav Klaus. Ve třetím kole druhé volby porazil Jana Švejnara. Dostal 141 hlasů. Před pěti...

Výběr článků

Načítám