Hlavní obsah

Středula přiznal mzdu, odbory mu platí 110 tisíc měsíčně

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) a prezidentský kandidát Josef Středula ve středu prozradil, jaká je jeho mzda. Odborový předák podle svých slov bere zhruba 110 000 korun měsíčně, přičemž o výši jeho mzdy rozhodují předsedové odborových organizací.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda ČMKOS Josef Středula

Článek

Středula, jenž je prezidentským kandidátem a zároveň šéfem odborů, které svolává na sobotní demonstraci do hlavního města, prozradil výši příjmů v souvislosti se spekulacemi, které se v předchozích dnech objevily.

Částku přes čtyři sta tisíc korun, kterou uváděl na Twitteru parodický účet nesoucí jméno poslance ANO Jaroslava Faltýnka, Středula odmítl jako nadsazenou.

„Tuto částku získám pouze v situaci, že musím pracovat čtyři měsíce a ještě několik dnů. Ta částka je asi 110 000 korun,“ uvedl k měsíční mzdě šéfa ČMKOS, přičemž zdůraznil, že je placen z odborových příspěvků.

O výši předsedovy mzdy rozhodují jednou ročně předáci 31 odborových svazů.

Středula je předsedou ČMKOS od roku 2014. Předtím absolvent strojní průmyslovky působil v Odborovém svazu KOVO. Prezidentskou kandidaturu oznámil v květnu s tím, že se pokusí sesbírat 50 000 podpisů od občanů.

Reklama

Výběr článků

Načítám