Hlavní obsah

Strava pro vojáky ve Vrběticích přijde na 17 miliónů

Právo, ada, nig

Kvůli střežení muničního skladu ve Vrběticích, na němž se podílí armáda, bylo ministerstvo obrany nuceno vyhlásit veřejnou zakázku na přípravu a dovoz stravy pro vojáky. Smlouva má platit pět měsíců, až do konce června, a její hodnota činí 16,8 miliónu korun.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Vojáci u Haluzic a Vrbětic, kde střeží nebezpečné muniční sklady.

Článek

Informaci o nadlimitní zakázce dostali od ministra obrany Martina Stropnického (ANO) další členové vlády, kteří by se jí měli zabývat ve středu.

Podle mluvčího obrany Jana Pejška bylo dosud stravování vojáků zajištěno krátkodobou smlouvou s místním dodavatelem – hotelem Alfa Centrum –, avšak kvůli předpokládanému delšímu pobytu resort oslovil pět možných dodavatelů, přičemž zvítězila společnost Aramark.

„Klasické výběrové řízení trvá devět až dvanáct měsíců, a proto jsme šli cestou oslovení pěti možných dodavatelů,“ uvedl mluvčí.

Vláda rozhodla už začátkem listopadu o vyslání 450 vojáků do Vrbětic, což kritizoval náčelník generálního štábu Petr Pavel. Podle Pejška je nyní v místě fyzicky přítomno 222 příslušníků armády.

„O vojáky ve Vrběticích se musíme postarat. Nejde pouze o zajištění ubytování, samozřejmě mají nárok i na zajištění celodenní studené i teplé stravy,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám