Hlavní obsah

Stoletého pána přijali v nemocnici na Štědrý den s dehydratací

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Potíže s příjmem tekutin měl zřejmě na Štědrý den pacient, kterého kvůli dehydrataci přijali o svátečním dnu na příjmové ambulanci interní kliniky Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně (KNTB).

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně

Článek

„Mezi hospitalizovanými je také pacient, kterému bude 1. ledna 101 let a v KNTB skončil kvůli dehydrataci,“ potvrdila mluvčí nemocnice Karla Havlíková.

V KNTB se na Štědrý den narodily tři holčičky. Dostaly jména Elen, Veronika a Stela a všechny přišly na svět spontánním porodem. V ambulancích nemocnice ošetřili zdravotníci desítky pacientů.

„Za Štědrý den až do šesti hodin ráno následujícího dne prošlo naší ambulancí 24 pacientů. U dětí jsme většinou ošetřovali záněty středního ucha, u dospělých záněty v krku, bolestivost v oblasti uší, záněty vedlejších nosních dutin. Přišli i pacienti s rybí kostičkou v krku – většinou dospělí. Některé jsme vytáhli, v několika případech však šlo spíše o poranění sliznic,“ sdělila lékařka otorhino-laryngologického oddělení (ORL) KNTB Lucia Seriančeková.

Pohmožděniny po pádech

V ambulancích traumatologického oddělení skončil na Štědrý den jednačtyřicet pacientů.

„Operovat jsme nemuseli žádného a k hospitalizaci byl přijat jen jeden se zlomenou paží. U ostatních jsme ošetřovali pohmožděniny, zlomeniny v oblasti předloktí a kotníku po pádu po uklouznutí, naražené hlavy nebo řezné rány. Mezi ošetřenými bylo i několik dětí, převážně s pohmožděninami hlavy po pádu. Větší poranění v obličeji jsme ošetřili slečně, která se při jízdě na koni poranila o větev,“ řekl lékař traumatologického oddělení Michal Lisý.

Horečky, kolapsy, vysoký tlak

Pětatřicet pacientů ošetřili v příjmové ambulanci interní kliniky. Jednalo se mj. o potíže s vysokým tlakem, nechutenstvím, bolestmi zad, ošetřeni byli dva pacienti s epileptickým záchvatem a také jeden intoxikovaný alkoholem. Třináct pacientů, většinou staršího věku, muselo zůstat v nemocnici například s horečkami, kolapsy, bronchitidou a vysokým tlakem.

Reklama

Výběr článků

Načítám