Hlavní obsah

Stínová vláda ODS bude téměř kopírovat vládu skutečnou

Novinky, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Teprve 13. ledna by měla výkonná rada ODS pověřit stínového premiéra sestavením stínové vlády. Novinářům to v pátek v Ostravě řekl předseda ODS Mirek Topolánek. Podle něj bude stínová vláda s výjimkou jednoho ministerstva kopírovat strukturu vlády skutečné.

Článek

Jak Topolánek dále uvedl, vizí ODS je vláda s menším počtem ministerstev, ale nakonec jsme se rozhodli, že stínová vláda bude kopírovat strukturu dnešní vlády, kromě ministerstva, které ani nevím, jak se jmenuje, je to ministerstvo Vladimíra Mlynáře. Sestavení stínové vlády bude, jak uvedl, vyústěním procesu, který započal domácími úkoly před odjezdem domů k rodinám. Řekl, že stínová ministerstva musí nabídnout alternativu a stínoví ministři musí umět alternativu vysvětlit. Podle něj teprve nyní má stínová vláda smysl.

Klaus má podle Topolánka velkou šanci na křeslo prezidenta

ODS nemá stínovou vládu od července, kdy ji po neúspěšných volbách do sněmovny stínový premiér a tehdejší předseda ODS Václav Klaus rozpustil.

Šance Václava Klause získat funkci prezidenta jsou podle nového šéfa ODS větší, než uvádějí média. Topolánek se, jak řekl, ještě před prezidentskými volbami sejde s předsedy sociální demokracie Vladimírem Špidlou, KDU-ČSL Cyrilem Svobodou a US-DEU Ivanem Pilipem.

Reklama

Výběr článků

Načítám