Hlavní obsah

Starosta Prahy 4 Hovorka kvůli bytu rezignoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Starosta Prahy 4 Zdeněk Hovorka (ODS) se v pátek rozhodl rezignovat na svou funkci. Nedokázal hodnověrně objasnit okolnosti nákupu svého luxusního bytu. O Hovorkově rezignaci informoval v neděli v pořadu Otázky ČT pražský primátor Pavel Bém (ODS).

Článek

Starosta podle něj rezignoval zejména kvůli své těhotné ženě, kterou by mohla aféra rozrušit. "Nechci být kvůli skandalizaci své osoby rizikem pro ODS před rozhodujícími volbami," citoval primátor druhý důvod rezignace z Hovorkova dopisu. Bém dodal, že Hovorkovu vysvětlení ohledně bytu věří.

Hovorka si pořídil nový byt v Praze-Podolí za více než osm miliónů korun. V polovině června uvedl, že si na něj vydělal v zaměstnání a podnikáním, peníze plynuly i z výnosů restituovaného majetku, který na něj převedl otec, a z rodinného jmění. Dodal, že další peníze utržil prodejem dvou cenných obrazů před deseti a čtyřmi roky.

Související témata:

Výběr článků

Načítám