Hlavní obsah

Starosta kvůli alkoholu odstoupil z kandidátky ODS

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakovník

Po nátlaku rakovnické ODS odstoupil starosta Rakovníka Zdeněk Nejdl z kandidátky do Poslanecké sněmovny. Rozhodnutí padlo ve čtvrtek večer při sněmu oblastní organizace ODS v Kněževsi na Rakovnicku. Kromě toho nebyl Nejdl zvolen do žádné funkce, ačkoli byl nominován na předsedu oblastní rady. To vše je trest za to, že na počátku října jej chytla policejní hlídka za volantem pod vlivem alkoholu.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Starosta Rakovníka Zdeněk Nejdl odstoupil kvůli alkoholu za volantem.

Článek

„Bylo to po dohodě s Petrem Bendlem (místopředseda ODS a lídr středočeské kandidátky – pozn.red.), on si to přál, abych odstoupil, že to tak bude lepší, tak jsem mu vyhověl. Víc se k tomu teď nechci vyjadřovat, musím to všechno vstřebat a potřebuji na to čas,“ řekl Právu starosta Nejdl. Ten se přestupku dopustil 4. října dopoledne.

Večer před tímto datem byl na školním srazu, po něm druhý den ráno usedl za volant svého auta a jel za rodinou. „Byl jsem vyspalý, cítil jsem se v pořádku. Nenapadlo mě, že bych nadýchal. Vím, že jsem udělal chybu a jsem připraven za to dostat trest, hrozí mi pokuta a odebrání řidičského průkazu,“ říkal po činu Nejdl, kterému policisté naměřili zhruba 0,7 promile.

Nejdl byl na 13. místě kandidátky ODS, což je pozice, která by mu s největší pravděpodobností místo v Poslanecké sněmovně nevynesla. Přesto na kandidátce chtěl setrvat.

Místní sněm se za něj postavil a podpořil jej, ale oblastní rada byla proti a vyzvala jej k odstoupení z kandidátky. Pokud by tak neučinil, chtěli jej zbavit stranických funkcí, tedy i starosty Rakovníka. O setrvání v této pozici se bude nejspíš jednat na konci listopadu na zasedání zastupitelstva, kde se dá očekávat návrh opoziční ČSSD na Nejdlovo odvolání.

Reklama

Výběr článků

Načítám