Hlavní obsah

Starosta Děčína nechce ve městě ústav pro dětské vrahy

Právo, rup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DĚČÍN

Starosta Děčína Vladislav Raška (ODS) je rezolutně proti tomu, aby v děčínské městské čtvrti Boletice vzniklo speciální zařízení pro děti, které se dopustily závažných zločinů, včetně vražd. Jak ale ve středu Právu potvrdil ředitel boletického výchovného ústavu Jaroslav Žejdl, toto plánované zařízení by se mělo od 1. července skutečně stát součástí dosavadního ústavu.

Článek

"Ten termín je reálný, připraveni jsou i naši zkušení výchovní pracovníci. Technické úpravy nového oddělení si vyžádají zhruba 2 milióny korun. "Například budou vyměněna stávající okna za okna s centimetrovými nerozbitnými skly," řekl Právu Žejdl.

"Případného vzniku tohoto zařízení v Děčíně se velmi obávám. Nepřeji si totiž, aby bylo město Děčín spojováno jen s tím, že je to město s kriminálem pro mladé vrahy. Mým zájmem je, aby si lidé město spojovali především s nádhernou přírodou a cestovním ruchem," řekl ve středu Právu rozladěný děčínský starosta.

Pokud jde o komunikaci na toto téma mezi městem a příslušnými orgány, jako je například ministerstvo školství, nikdo oficiálně radnici nic nesdělil.

"Věřím, že se o této tak závažné věci nebude rozhodovat bez nás, a proto se v současné době věnuji důležitějším záležitostem pro město a jeho občany," dodal šéf děčínské radnice s tím, že nelze v této souvislosti pominout útěk dvou chovanců boletického ústavu k němuž došlo minulý týden. Jedním z nich byl i třináctiletý chlapec, který se v srpnu podílel na brutální vraždě důchodkyně ve východočeské Olešnici. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám