Hlavní obsah

Stanjura má covid, potvrdil test. Zůstane v izolaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

U ministra financí Zbyňka Stanjury (ODS) potvrdil test podezření na nákazu covidem-19, sdělila v neděli mluvčí občanských demokratů Adéla Valentová. Stanjura tak bude v týdenní izolaci, kterou kvůli zdravotním problémům zahájil v sobotu. Vynechal kvůli tomu druhý den kongresu občanských demokratů, na kterém i distančně obhájil funkci prvního místopředsedy strany.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr financí Zbyněk Stanjura

Článek

Stanjura v pátek vystoupil na pražském kongresu ODS osobně, v sobotu ale kvůli zdravotním problémům účast zrušil. V době, kdy ještě čekal na výsledek testu, vystoupil na kongresu prostřednictvím zdravice na dálku.

Místo prvního zástupce premiéra Petra Fialy v ODS obhájil se ziskem 477 z 524 platných hlasů.

Covidem-19 prošel v posledních dvou týdnech také Fiala. K pracovním povinnostem se vrátil ve středu, kdy se zúčastnil jednání Sněmovny a zasedání vlády.

Stanjura na dálku obhájil post prvního místopředsedy ODS

Domácí

Dříve se při epidemii nakazila řada politiků včetně prezidenta Miloše Zemana i několika členů předchozího kabinetu. Z nynější vlády měli pozitivní test již ministr kultury Martin Baxa (ODS) či ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti).

Nákaza covidem také pozdržela jmenování ministra zemědělství Zdeňka Nekuly (KDU-ČSL).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám