Hlavní obsah

Spanilá jízda harleyů: Centrem Prahy projely stovky burácejících strojů a z nebe skákali parašutisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V sobotu dopoledne se uskutečnila tradiční spanilá jízda nejen motocyklů Harley Davidson. Prague Harley Days slavil desátý ročník a jako překvapení si pro jezdce i přihlížející veřejnost připravil překvapení. Na Václavském náměstí zaplněném osmi sty stroji dopadla z letadla pětice parašutistů nesoucí vlajky klubu. Podívejte se na video.

Spanilá jízda harleyů: Centrem Prahy projely stovky burácejících strojů a z nebe skákali parašutistéVideo: Novinky

 
Článek

Jako každý rok, tak i letos se sjelo na 800 ikonických motocyklů z celé Evropy. Spanilá jízda nabídla jedinečnou podívanou, vyrazila z holešovického Výstaviště po magistrále na Václavské náměstí. Zde se kolona zastavila a hleděla k nebi na odvážné parašutisty.

Foto: Novinky

Parašutisté seskočili z letadla nad Václavským náměstím.

Pak jízda pokračovala Sokolskou a Žitnou ulicí na Karlovo náměstí a poté po Masarykově nábřeží a přes Čechův most zpět k holešovickému Výstavišti.

Na šedesát burácejících motocyklů vyrazilo na speciální závod po Středočeském kraji

AutoMoto

„Harley Days spočívá v tom, že se sjíždí příznivci motocyklů sem a tady si užíváme to, co máme na vlajce, to znamená lásku ke svobodě,“ vysvětlil Novinkám Jaroslav Vavřina, organizátor Prague Harley Days.

Foto: Novinky

Motorkáři projeli centrem hlavního města.

„Spanilá jízda je každoročně obrovský zážitek, za kterým na Prague Harley Days vyráží celá řada motorkářů. Každý rok se zapojí i nováčci a užijí si společně s námi neopakovatelnou atmosféru,“ říká Vavřina, a dodává:

„Stejně jako ve spanilé jízdě rádi vítáme jezdce jiných značek, nejinak tomu je i na celých Prague Harley Days. Ty jsou určeny nejen jezdcům, motorkářům, ale celé široké veřejnosti. Ať už jste milovník motocyklů, skvělé podívané, dobrého jídla, nebo adrenalinu, ať už jste aktivní jezdec, nebo jen hledáte zajímavou akci, kde strávit první zářijový víkend, ať už jste na motocyklu nikdy neseděli, nebo jste třeba náhodní kolemjdoucí, teenageři, nebo maminky, pro vás všechny jsou Prague Harley Days určeny.“

Hlavním dekoračním prvkem vstupní haly domu je motocykl Harley Davidson

Tipy a trendy

Prague Harley Days je již tradiční letní oslava svobody v jedné stopě konaná v Praze. Každoročně nabízí zábavu pro celou rodinu, silné stroje, moto vyjížďky, populární spanilou jízdu, výstavu motocyklů, adrenalin, koncerty a dobré jídlo a pití. Jeho cílem je přiblížit životní styl jménem Harley Davidson široké veřejnosti a ukázat, že Prague Harley Days jsou určeny skutečně pro každého, ať už přijede na motocyklu jakékoli značky, autem, tramvají, nebo přijde pěšky.

Akce se na Výstavišti koná až do neděle do 18 hodin, je spojená s Burgerfestem.

Reklama

Výběr článků

Načítám