Hlavní obsah

Soud zastavil stíhání Drobilova exporadce Knetiga

– Praha • Aktualizováno

Obvodní soud pro Prahu 1 zastavil stíhání Martina Knetiga, který byl poradcem exministra životního prostředí Pavla Drobila (ODS). V úterý to potvrdila mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Foto: Novinky

Pavel Drobil a Martin Knetig

Článek

Mluvčí uvedla, že Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1 obdrželo rozhodnutí v pondělí, v současnosti je studuje a zváží podání stížnosti. Mluvčí soudu Michaela Wenzlová se odmítla k celé věci jakkoliv vyjádřit s tím, že nejdříve má informace obdržet státní zastupitelství a sám obžalovaný.

Státní zastupitelství podalo obžalobu na Knetiga minulé pondělí, viní ho z nepřímého úplatkářství kvůli kauze Státního fondu pro životní prostředí (SFŽP). Drobil kvůli této kauze rezignoval na vládní post. [celá zpráva]

Policie obvinila Knetiga v létě z toho, že nabídl úplatek členovi představenstva Komerční banky, aby získal sponzorský dar pro občanské demokraty. Odměnou by bylo, že by SFŽP u banky uložil své finanční prostředky.

Bývalý Drobilův poradce byl v této souvislosti podezřelý z nepřímého úplatkářství a v případě odsouzení mu hrozilo až tříleté vězení. Proti obvinění si Knetig podal stížnost, tu ale státní zastupitelství odmítlo.

Drobil se od jednání svého někdejšího poradce distancoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám