Hlavní obsah

Sobotka: John je pouze najatý herec

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tajná nahrávka z porady špiček Věcí veřejných podle předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky dokazuje, že šéf VV Radek John je pouze najatý herec. VV mají podle Sobotky neuvěřitelný talent udělat z politiky jeden nikdy nekončící skandál.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Stínový premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

Sobotka v pátek řekl, že zvukový záznam schůzky vedení VV potvrzuje podezření, které má ČSSD dlouhodobě vůči nejmenší vládní straně. Tedy, že VV nefungují jako standardní politická strana. Výroky, které na záznamu zaznívají, označil Sobotka za skandální.

„Znovu se potvrzuje, že John je pouze najatý herec,“ poukázal lídr soc. dem. na fakt, že na poradě nebyl předseda VV John přítomen. Otázkou podle Sobotky je, kdo je loutkářem, který Johna vodí. „Zdá se, že loutkářem je pan Bárta,“ míní předseda ČSSD.

Místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová pak podle Sobotky na nahrávce naznačuje, že její strana nemá regulérní volbu předsedy. Velmi skandální jsou podle lídra soc. dem. i výroky, které se týkají Finančně analytického útvaru (FAÚ) ministerstva financí. Bárta na jednání hovořil o tom, že v tomto útvaru má své lidi.

Podle Sobotky by měl Bárta vysvětlit, jak do FAÚ své lidi dostal a jak je motivuje. Za velmi skandální označil předseda ČSSD také výroky o hospodaření VV. „Ukazují vážné podezření, že tato strana skrývá část svých výdajů,“ prohlásil Sobotka.

Premiéra Petra Nečase (ODS) předseda soc. dem. vyzval, aby se situací zabýval.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám