Hlavní obsah

Sobotka: Babiš se nechová férově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš nehraje podle předsedy vlády a předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky fér. Premiér to řekl během sobotního jednání ústředního výkonného výboru své strany.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

Sobotka potvrdil, že v takovém duchu hovořil na sobotním uzavřeném jednání špiček své strany. Uvedl to v nedělním pořadu Otázky Václava Moravce v ČT. „Já jsem si to nenahrával, ale někdo si to zjevně nahrál,“ připustil premiér.

Babiš podle něj používá „unfair metody“, protože třeba zneužívá média, která vlastní, „aby vytvářel politické kauzy, aby vytvářel nátlak na jednotlivé aktéry na politické scéně.“

Andrej Babiš je vlastníkem vydavatelství Mafra, pod které spadají listy MF Dnes s internetovou mutací iDnes a Lidové noviny, Rádio Impuls, stanice RockZone i hudební televize Óčko.

„Těžko ho můžeme označit za férového hráče,“ poznamenal Sobotka. ČSSD se s tím však podle něj musí vyrovnat a nabídnout voličům lepší program.

Mezi politikou a byznysem

Sobotka kritizoval Babiše už dříve za to, že „se nedokázal rozhodnout mezi politikou a podnikáním a nechal si obojí.“

V rozhovoru pro Právo řekl, že „takto to do budoucna být nemůže“, jinak je zaděláno na zmatečný stav, kdy „nikdo nebude schopen obhájit žádný veřejný zájem.“

Anketa

Vnímáte vyjádření premiéra Bohuslava Sobotky o tom, že se ministr financí Andrej Babiš nechová férově, jako oprávněné?
Ano
26 %
Ne
74 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2127 čtenářů.

Související témata:

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka

Reklama

Výběr článků

Načítám