Hlavní obsah

Šňůra kamionů a pomalý i levý pruh. D1 u Brna je před Velikonoci ucpaná víc než obvykle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Kdo jede před velikonočními svátky z Prahy na Moravu po dálnici D1, měl by se ve čtvrtek zejména před Brnem obrnit trpělivostí. Kvůli rozšiřování dálnice na tři pruhy v Brně měla na příjezdu od Prahy kolona kamionů po poledni okolo 40 kilometrů a pomalu jel i levý pruh.

Foto: Josef Horázný, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Policisté v této souvislosti apelují na řidiče, aby byli trpěliví. I drobný karambol při nervózní jízdě či nedodržení bezpečné vzdálenosti může totiž při této situaci dálnici zcela ucpat.

„Situace je dnes horší než obvykle, kolona kamionů dosahuje až k Velkému Meziříčí,“ řekl Novinkám policejní mluvčí David Chaloupka (aktuální situaci lze sledoval na webu dopravniinfo).

Provoz je silnější před nadcházejícími svátky, řidiči kamionů se zřejmě snaží dojet do cíle před dny volna. „Řidiči by opravdu měli udržet nervy na uzdě a už předem počítat se zdržením, kapacita komunikace není nafukovací,“ připomněl Chaloupka.

Stavbaři pracují na rozšíření dálnice mezi kilometry 194 a 196. Následovat bude přestavba křižovatky křížení dálnic D1 a D2. Pak přijdou na řadu další stavební etapy mezi Kývalkou a Holubicemi, tedy kilometry 182 až 210.

Jede v levém pruhu a za ním šňůra aut. Policejní dron na D1 natáčel kamiony při pomalém předjíždění

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám