Hlavní obsah

Sníží se DPH na ubytování a vstupné i silniční daň

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vláda v pondělí přijala daňový balíček, v rámci kterého se sníží DPH z 15 na 10 procent v oblasti ubytovacích služeb a u vstupného na kulturní a sportovní akce. Stejně tak klesne o čtvrtinu silniční daň u nákladních aut nad 3,5 tuny. Změny mají pomoci podnikatelům a firmám, které kvůli koronaviru přišli o zisk.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO)

Článek

„Vláda právě schválila protikrizový daňový balíček. Díky němu se sníží DPH u ubytování, u vstupenek na kulturní a sportovní události a také na sportoviště z 15 procent na nejnižší sazbu 10 procent,” napsala na Twitter ministryně financí Alena Schillerová (za ANO).

Podle předlohy ministerstva financí by se mělo snížení týkat například i vstupného do saun a dalších podobných zařízení.

Finanční správa postupovala nelegálně, Nejvyšší správní soud ji klepl přes prsty

Domácí

Balíček také počítá se snížením silniční daně o čtvrtinu, a to u nákladních automobilů s maximální povolenou hmotností vyšší než 3,5 tuny. Zároveň by se mohla zkrátit lhůta pro vrácení přeplatku spotřební daně u tzv. zelené nafty z 60 na 40 dnů.

Reklama

Výběr článků

Načítám