Hlavní obsah

Sněmovna má nového poslance, Beznosku, mířícího do NKÚ, nahradil Skopeček

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Sněmovna má od úterka nového poslance. Adolfa Beznosku z ODS, který odešel do kolegia Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ), nahradil ekonomický expert strany Jan Skopeček. Na začátku úterní schůze dolní komory složil slib. Beznosku zvolila dolní komora do širšího vedení NKÚ v lednu.

Foto: ODS.cz

Jan Skopeček

Článek

Skopeček, který dříve vyučoval ekonomii a hospodářskou politiku na VŠE, bude členem rozpočtového výboru. V roce 2006 působil jako poradce tehdejšího prezidenta Václava Klause, spolupracuje s ním dodnes. Skopeček například odmítá přijetí eura v ČR.

Nový poslanec je rovněž zastupitelem Středočeského kraje a města Hořovice. V roce 2014 byl zvolen předsedou ODS Středočeského kraje. V středních Čechách také povede kandidátku do podzimních sněmovních voleb.

„Konec volebního období bude jistě přehlídkou populistických předvolebních návrhů ze strany naší agro-socialistické vlády. Mám ambici přijít s vlastními návrhy snižujícími daňovou zátěž našich občanů. Slyšeli jsme například od hnutí ANO, že chce snižovat daně. Tak jim poskytnu příležitost, aby se jim to podařilo ještě v tomto volebním období,“ uvedl na tiskové konferenci Skopeček.

Původně měl mandát připadnout Martinu Kupkovi, který byl prvním náhradníkem, ten se ale křesla ve Sněmovně vzdal, protože se chce věnovat regionální politice. Kupka je zastupitel a náměstek středočeské hejtmanky.

Foto: koláž Novinky s použitím www.psp.cz

Ing. Adolf Beznoska

Reklama

Výběr článků

Načítám