Hlavní obsah

Slunce bude hřát po celý týden, teploty se zastaví těsně pod třicítkou

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Stejně jako posledních několik dní se mohou milovníci letních dnů radovat, neboť se i v právě začínajícím týdnu dočkají slunečné oblohy a vysokých teplot. Nejchladnějším dnem bude pondělí, kdy naměříme v maximech 24 stupňů. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Ještě v pondělí ovlivňuje některá místa České republiky velmi slabá studená fronta, kvůli které se teploty nevyšplhají do závratných hodnot, maximálně na 20 až 24 stupňů Celsia. Už večer ji však vystřídá rozšiřující se výběžek vysokého tlaku vzduchu, který naopak přinese letní hodnoty nad 25 stupňů Celsia. Obloha bude v pondělí jasná nebo polojasná.

V úterý i ve středu bude jasno až polojasno, přičemž v úterý naměříme 23 až 27 stupňů, ve středu ještě o stupeň víc. Také ranní minima, která se vlivem studené fronty v posledních dnech pohybovala v poměrně nízkých hodnotách, budou postupně stoupat. V úterý se ještě hodnoty zastaví na 11 až 7 stupních, ve středu už to bude 13 až 9 stupňů a ve čtvrtek 16 až 12 stupňů.

Také ve čtvrtek a v pátek bude jasno až polojasno, odpoledne se ale při zvětšené oblačnosti mohou přechodně objevit přeháňky nebo bouřky. „Odpolední maxima se zastaví těsně pod tropickou třicítkou, naměříme 25 až 29 stupňů Celsia,“ uvedla Honsová.

Víkend bude podle aktuálního modelu polojasný až oblačný, místy se však mohou vyskytnout i přeháňky či bouřky. Ty budou četnější o prvním víkendovém dni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám