Hlavní obsah

Šlechtová: Já a premiérkou? Jen spekulace, lídr je Babiš

Novinky, zpe
Praha

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO) v sobotu v rozhovoru pro Novinky jasně vyvrátila spekulace, že by se mohla stát premiérkou. V posledních dnech se totiž mluví o tom, že když bude problém sestavit koalici kvůli obvinění předsedy ANO Andreje Babiše, který je podezřelý z dotačního podvodu v kauze Čapí hnízdo, předsedkyní vlády by se mohla stát právě Šlechtová.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ministryně pro místní rozvoj za ANO Karla Šlechtová hovoří s novináři ve volebním štábu hnutí ANO

Článek

Paní ministryně, dokážete si tipnout, kolik hnutí ANO získá v letošních volbách?

Nechci tipovat, nikdy jsem nesázela. Ale domnívám se, že spokojenost bude v podobě 20 až 25 procent. Myslím, že to není nijak přehnané. Možná to tak dopadne.

Do Sněmovny se může dostat klidně i osm politických stran, což je poměrně hodně. Jak těžké bude sestavit nějakou fungující koalici, aby nebyly za dva roky předčasné volby?

To bude velmi náročné. A bude to odvislé od výsledků voleb všech počtu hlasů. Chtěla bych poděkovat všem lidem, kteří k volbám přišli a hodili svůj hlas do volební urny.

S kým by bylo nejlepší vládnout, pokud ANO bude sestavovat koalici?

To, co jsme zažívali na naší vládě, bylo to náročné i z toho důvodu, že jsme mezi sebou vůbec nekomunikovali. A pan Babiš řekl jasně jednu věc, se kterou souhlasím. Řekl, že chce tým. A tým je o lidech, není to tolik o politických stranách. Takže já osobně si dovedu představit koalici s mnohými uskupeními, preferuji sociální demokracii. Pokud vláda nebude tým, tak nic neprosadíme.

V kuloárech se spekuluje, že pokud by byl problém sestavit koalici kvůli obvinění Andreje Babiše, vy byste se mohla stát premiérkou. Je na těch spekulacích něco pravdy?

Jsou to jen spekulace. Vůbec nevím, proč se to objevuje. Andrej Babiš je předsedou hnutím ANO, on ho založil, on je volebním lídrem a on je kandidátem hnutí ANO na premiéra.

Reklama

Výběr článků

Načítám