Hlavní obsah

Šlachtovu Přísahu podpoří Motoristé sobě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lídr hnutí Přísaha Robert Šlachta navázal spolupráci s dlouholetým spolupracovníkem Institutu Václava Klause Petrem Macinkou, předsedou strany Motoristé sobě.

Foto: Přísaha

Šéf Přísahy Robert Šlachta (vlevo) a šéf Motoristů sobě Petr Macinka

Článek

Macinka podpoří Šlachtu v předvolební kampani do Senátu v Břeclavi, kde chce bývalý šéf protimafiánského útvaru na podzim kandidovat.

Informaci Novinkám a Právu potvrdil sám Macinka, který je břeclavským rodákem.

„Zaujalo mě, že pan Šlachta oznámil kandidaturu do Senátu zrovna za obvod, odkud pochází celá moje rodina. Na schůzce, o kterou jsem jej požádal, mi nastínil svoje priority, ale také další politické postoje, které hnutí Přísaha zastává,“ řekl s tím, že oba lídři se shodnou na odmítavém postoji vůči masové migraci a nechuti k přijetí eura.

Lídr Motoristů sobě Macinka: Vedení Prahy šikanuje řidiče smrtícím koktejlem opatření

Domácí

„Zaujaly mě ale také racionální postoje k extrémním zeleným ideologiím a k nepřijatelnosti přesouvání další části české suverenity na nadnárodní instituce a organizace,“ řekl šéf Motoristů sobě.

Spolupráce by se podle něj nemusela omezit jen na podporu v senátní kampani. „Vůle bavit se o spolupráci i v dalších volbách je na obou stranách veliká,“ sdělil Právu.

Také Šlachta, který by v Senátu rád prosadil dostavbu dálnice mezi Brnem a Vídní, ocenil „širokou názorovou shodu“ s Motoristy sobě. „Kolegové už začali chystat první společné předvolební akce,“ řekl.

Šlachtova Přísaha získala v parlamentních volbách v roce 2021 4,68 procenta hlasů. Bývalý detektiv uspěl v komunálních volbách v rodných Pohořelicích, kde je opozičním zastupitelem. Motoristé sobě vznikli těsně před komunálními volbami v Praze a získali zde 2,29 procenta.

Bývalý primátor Brna a člen ANO Vokřál je novým expertem Šlachtovy Přísahy

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám