Hlavní obsah

Škromach prohrál sázku, oholil knír

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach přišel v pátek o knír, který nosil skoro 33 let od svých sedmnáctin. Prohrál sázku s brněnským primátorem Romanem Onderkou (ČSSD). Škromach vsadil svůj knír na to, že se Onderka nestane primátorem moravské metropole. Onderka ale byl zvolen do čela brněnské radnice.

Článek

Brněnský primátor Roman Onderka (ČSSD) vzal do ruky holící strojek,  ani se příliš nerozmáchl a Zdeněk Škromach jen polkl. Připadal si prý jako při striptýzu. Onderka sice demonstroval, že se mu netřese ruka, přenechal raději práci Škromachově profesionální kadeřnici. Za deset minut přišel Škromach o knír.

Svou novou podobu mohl Škromach vidět jen ve stříbrném podnose, v místnosti chybělo zrcadlo, a tak se přítomných ptal, jak vypadá. Ujistili ho, že to čekali horší. Škromach si své vousy neschoval, rozdal je zájemkyním z řad novinářek.

Škromach neskrýval, že se své pýchy vzdává nerad. Svitla mu prý naděje, když zjistil, že se v Brně budou přepočítávat hlasy. Poté, co se dozvěděl, že má jít o jediný okrsek v Králově Poli, zesmutněl. [celá zpráva] "Uvidíme co popularita," povzdechl si.

Onderka Škromacha i ČSSD vychválil jako ty, kteří dodrží slovo. "Škoda, že v Brně nebyl ještě (poslanec Milan) Urban," poznamenal primátor Brna, jemuž se nelíbí snad žádný knír.

Reklama

Související články

Rozhodnuto. ODS v Brně skončila v opozici

Koaliční smlouvu o spolupráci na brněnské radnici v nadcházejícím čtyřletém volebním období podepsali v neděli před 21. hodinou představitelé ČSSD, Strany...

Brno ovládla ČSSD, má primátora

Novým primátorem Brna se stal sociální demokrat Roman Onderka. Volby ve městě sice vyhrála ODS, nakonec ale skončila v opozici. V Brně vládne ČSSD, lidovci,...

Výběr článků

Načítám