Hlavní obsah

Skopeček: Zastropování cen benzínu není řešení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Podle místopředsedy Sněmovny Jana Skopečka (ODS) není řešení zastropovat ceny benzínu. Ekonomický expert občanských demokratů v neděli v diskusním pořadu na CNN Prima News řekl, že by to přineslo naopak více problémů. Poukázal na situaci v Maďarsku, kde kvůli tomu krachují malé benzínky a kradou se v pohraničí SPZ.

Foto: Deml Ondřej, ČTK

Jan Skopeček, místopředseda Poslanecké sněmovny, politik

Článek

„Zastropování cen benzínu není řešení, byť po něm kolegové volají. Přineslo by to více problémů,“ uvedl v neděli Skopeček.

Zdůraznil, že se jedná o jedno z nejméně vhodných řešení. „V Maďarsku kvůli tom krachují malí dodavatelé benzínových pump. V pohraničí se zase kradou SPZ, protože benzín tam mohou nakupovat už jen maďarští občané,“ vysvětlil.

„To jsou věci, které znamenají nedostatek komodity,“ zdůraznil.

Cizinci kradou Maďarům SPZ. Chtějí levně natankovat

Evropa

V diskusním pořadu se občanský demokrat střetl s předsedou poslanců SPD Radimem Fialou. Opoziční strana vládu premiéra Petra Fialy (ODS) dlouhodobě kritizuje, mimo jiné i kvůli nedostatečné pomoci v nynější ekonomické situaci, kdy roste inflace, a tedy i ceny potravin a energií.

„SPD kritizuje vládu oprávněně. Když se podíváte na srovnání zemí v Evropě, česká vláda pro občany dělá úplně nejméně. Téměř nic,“ řekl Fiala.

Vláda podle něj zatím také netuší, co se na ní řítí. „Myslí si, že to za měsíc přejde. Nepřejde. Ceny energií poletí roky nahoru, bude to apokalypsa,“ míní.

Reklama

Výběr článků

Načítám