Hlavní obsah

Škárka podezřelý z braní úplatků povede vyšetřování financí NKÚ

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedoucím skupiny sněmovního kontrolního výboru, která má za úkol prověřit hospodaření Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ), bude nezařazený poslanec Jaroslav Škárka. Ten stojí před soudem spolu s neformálním lídrem VV Vítem Bártou kvůli údajnému uplácení. Rozsudek bude vynesen již v pátek. Na Škárkovu účast ve výboru upozornil server Česká pozice.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslanec Jaroslav Škárka ve Sněmovně

Článek

Škárka se své role zatím nehodlá vzdát, ani zákon ho k tomu nenutí. Právu ve čtvrtek řekl, že se rozhodne podle verdiktu soudu.

"Skupina vznikla dávno předtím, než došlo k soudnímu procesu. Druhá věc je, a to je pro mě horší a alarmující, že obžalovaný Bárta jedná o podobě vládní koalice," řekl Právu Škárka.

Na dotaz, zda odstoupí v případě, že bude shledán vinným, uvedl: "Nechci se vyjadřovat k jedné z mnoha variant, vyjádřím se k tomu po soudu." Podle Škárky je zhruba sedm variant, jak by líčení mohlo dopadnout a k žádné z nich se nechce vyjadřovat.

Sněmovna se pokusila provést audit NKÚ již dvakrát, ale snahy vždy zmařil exprezident úřadu František Dohnal, který byl letos v únoru odsouzen na osm měsíců podmíněně s odkladem na rok a půl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám