Hlavní obsah

Silnici na Boží Dar uzavřela nehoda a počasí

• Aktualizováno

U Božího Daru v centrální části Krušných hor se stala v pondělí dopoledne v lokalitě u Jahodové louky dopravní nehoda, naštěstí bez zranění. Policie musela kvůli špatnému počasí do odklizení obou havarovaných vozidel silnici uzavřít. Policisté dopravu znovu obnovili kolem 17. hodiny.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Ilustrační foto

Článek

V místě nehody se policie potýkala se značně špatnými povětrnostní podmínkami, foukal silný vítr a tvořily se sněhové jazyky.

„Od Abertamské křižovatky směrem na Boží Dar bude umístěna značka zákaz vjezdu do doby, než se vyčistí komunikace a odstraní následky dopravní nehody,“ sdělila mluvčí policie Kateřina Pešková.

Radnice v Jáchymově vyzvala řidiče, aby využili parkoviště u sedačkové lanovky na jižním svahu lyžařského areálu na Klínovec, kde byla situace s počasím na přístupové komunikaci klidnější.

Meteorologové zesílili výstrahu: Vítr, sníh, závěje a do toho teď ještě náledí

Počasí

Provoz se policii podařilo obnovit kolem 17. hodiny.

Silničáři měli obavu, aby uzávěra netrvala příliš dlouho, aby pak navátý sníh prorazili. „Jahodová louka je problém, tam fičí a dělají se závěje,“ řekl dříve šéf zimní údržby silnic Krajské správy a údržby silnic Josef Bulka.

Od nedělního dopoledne je stále uzavřena silnice ve směru na Neklid a dál na Klínovec, a to od okružní křižovatky ležící mezi Božím Darem a hraničním přechodem do SRN.

Reklama

Výběr článků

Načítám