Hlavní obsah

Silné bouřky hrozí v celém Česku, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav vydal v neděli výstrahu před silnými bouřkami pro celou Českou republiku. Bouřit může až do večerních hodin. V neděli dopoledne byl přerušen provoz na železnici na jihu Čech, protože vlak najel do stromu, který spadl do kolejiště po bouřce.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 30. 7. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí od nedělních 11 hodin do 22:00.

„V neděli odpoledne a večer se vyskytnou místy bouřky, ojediněle i silné, doprovázené přívalovými srážkami i kolem 30 mm, nárazy větru kolem 20 m/s (70 km/h) a menšími kroupami,“ informovali meteorologové.

Foto: ČHMÚ

Výstraha platí pro celé Česko, podle meteorologů je ale stupeň nebezpečí nízký

Večer budou bouřky postupně od západu ustávat.

Meteorologové zároveň zrušili výstrahu před rizikem požárů, která platila na části Vysočiny a jižní Moravy. Důvodem jsou dešťové srážky a vlhké počasí. Riziko požárů tudíž není na žádném místě v ČR.

Bouřky, které prošly dopoledne Čechami, zastavily vlaky na některých tratích. Na trati Olbramovice – České Budějovice rychlík najel do spadlého stromu. Ve vlaku bylo asi 40 cestujících, nikdo se nezranil, řekl ČTK mluvčí Správy železnic Pavel Tesař. Provoz bude přerušen do 14:00.

Po bouřce nejezdí vlaky ani na trati Chýnov–Pacov, protože bylo vyřazeno zabezpečovací zařízení. Nasazeny zde byly autobusy. Provoz ale bude v nejbližší době obnoven.

Moravou se prohnaly silné bouřky, bahno zaplavilo ulici v Nesovicích

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám